Yardıma mı ihtiyacınız var? Bizi Arayın (201) 508-0808

F-1 ÖĞRENCİ VİZESİ VE BAŞVURU SÜRECİ

F-1 ÖĞRENCİ VİZESİ VE BAŞVURU SÜRECİ

12.03.2019

F-1 Öğrenci Vizesi ABD’de eğitim almak isteyen öğrencilerin başvurduğu vize türüdür. Türkiye’de de F-1 Öğrenci Vizesine ilgi artmaktadır. Çünkü Türkiye’de yurt dışında eğitim görme talebi yükselme trendine girmiştir. İngiltere’nin Kültür ve Eğitim ilişkilerinden sorumlu kuruluşu British Council’in Türkiye genelinde 22-24 yaş aralığındaki gençler arasında yaptığı araştırmaya göre gençlerin %95’i yurtdışında eğitim görmek istiyor. Bu araştırmaya katılan gençlerin büyük çoğunluğu yurtdışında eğitim almanın iş bulmayı kolaylaştıracağına inanmaktadır. ABD, doğal olarak Türkiye’deki gençlerin eğitim tercihleri arasında en önlerde yer almaktadır. Bundan dolayı F-1 Öğrenci Vizesi Türkiye’de en çok başvurulan vize türleri arasında yer almaktadır.

F-1 Öğrenci Vizesi Nedir? 

F-1 Öğrenci Vizesigöçmen olmayan vizeler kapsamında olup Amerika’da lise, üniversite veya dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin başvurduğu vize türüdür. F-1 Öğrenci Vizesi alabilmek için öğrencinin ABD’de bir okulda tam zamanlı eğitim alması gerekmektedir. Tam zamanlı kavramı okuldan okula farklılık göstermektedir. Ancak genel olarak üniversitelerde haftalık 15 saat, dil okullarında ise 20 saat tam zamanlı eğitim anlamına gelmektedir.

F-1 Öğrenci Vizesine Nasıl Başvurulur?

F-1 Öğrenci Vizesi için Türkiye’de ABD Konsolosluklarına başvuru yapmak gerekmektedir.  


  • F-1 Öğrenci Vizesine başvuru yapmak için dosyanızda bulunması gereken en önemli belge I-20 Belgesidir. Amerika’da eğitim alacağınız kurum tarafından doldurularak gönderilir. Bu belgede kişisel bilgilerinizin yanında size ait N00 ile başlayan SEVIS numarası bulunmaktadır.

  • Yaklaşık 200 USD tutarındaki SEVIS ücretini yatırın.

  • F-1 Öğrenci Vizesi başvurusu için D-160 Formunu doldurarak online başvurunuzu tamamlayın.

  • Vize için gerekli diğer belgeleri toplayın. Vize başvurunuzu güçlendirmek için ozellikle ülkeniz ile baglarinizin kopmayacagini, eğitiminiz bittiğinde ülkenize döneceğinizi gösteren belgeler sunabilmeniz beklenmektedir.

  • Konsolosluktaki randevunuza zamanında gidin ve görüşmenizi başarıyla sonuçlandırın.

       Eger basvurucak kişi halihazirda ABD’de ise o zaman statü degisikligine (Change of Status) basvurmasi gerekir. Ornegin turist vizesi (B-2 ya da B-1) ile ABD’ye gelmiş bir kisi kendisine girişte taninmiş olan kalma suresi bitmeden bir I-20 alarak statü degisikligine basvurmasi gerekir. Bu tip F-1 basvurularinin sonuclanmasi uzun sürmesi ve dosyanizda bir eksiklik olduğunda reddedilecek olmasi sonucu ugranilacak mağduriyetler dikkate alindiginda bir immigration avukatinin desteğini alarak basvurulmasi uygun olacaktir. 


     

      F-1 Öğrenci Vizesinin Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

       F-1 Öğrenci Vizesi kayit oldugunua programınıza gore verilebilmekte ancak ABD’de eğitim hayatina devam ettiğiniz surece vizenin      üzerindeki sureden bagimsiz olarak I-20’nizi uzatarak kalabilmektesiniz. ABD’ye giriş cikis yapabilmek için ise vizenizin üzerinde belirtilen sure bitmişse tekrar vize almaniz gerekir.

      F-1 Öğrenci Vizesine Sahip Bir Öğrenci ABD’ye Ne Zaman Giriş Yapabilir?


  • F-1 Öğrenci Vizesine sahip bir öğrenci eğitimin başlayacağı tarihten en erken 30 gün önce ABD’ye giriş yapabilir.

  • Diğer işlemlerle birlikte ABD’ye giriş çıkışınıza takip eden I-94 Formunun da online olarak doldurulması gerekmektedir

  •  

     F-1 Öğrenci Vizesinin Geçerlilik Süresi Nedir?


  • F-1 Öğrenci Vizesi, eğitim bittikten sonraki 60 güne kadar geçerlidir.

  •  

    F-1 Öğrenci Vizesi İle Bir İşte Çalışılabilir mi?


  • F-1 Öğrenci Vizesi ile öğrencilere akademik yıl boyunca kampüs içerisindeki bir işte maksimum 20 saat çalışma imkanı verilmektedir. Tatillerde bu süre 40 saate çıkmaktadır. Ancak öğrenci mali durumunda beklenmedik değişiklik olduğunu belirterek USCIS bürosuna kampüs dışı bir işte part-time çalışmak için başvurabilmektedir.

  •  

F-1 Öğrenci Vizesine Sahip Bir Öğrenci Sosyal Güvenlik Numarası(SSN) Alabilir mi?


  • F-1 Öğrenci Vizesine sahip bir öğrenci bir işte çalışıyorsa belirlenen şartlar dahilinde sosyal güvenlik numarası almak için başvurması mümkündür.

  •  

    Amerika vizesi ve göçmenlikle ile ilgili daha fazla bilgi için takipte kalın…

   Amerika vizesi ve göçmenlikle ilgili güncel bilgi ve haberlere ulaşmak için sitemizi, sosyal medya hesaplarımızı ve bloğumuzu takip edebilirsiniz.

Ayrıca vize ve göçmenlik sorunlarınızla ilgili büromuzu doğrudan ziyaret edebileceğiniz gibi e-mail veya telefon aracılığıyla da bize ulaşabilirsiniz.

Büromuzun Faaliyet Konuları

Ticaret Hukuku-Business Law

Gayrimenkul Hukuku- Real Estate Law

Göçmenlik Hukuku - Immigration

Fikri Mülkiyet Hukuku- Intellectual Property

 

Sitemizdeki Diğer Türkçe Makaleler İçin Tıklayınız

Sitemizdeki İngilizce Makaleler İçin Tıklayınız

 

 

BİZE ULAŞIN Arama Chat

Size nasıl yardımcı olabiliriz?