Yardıma mı ihtiyacınız var? Bizi Arayın (201) 508-0808

EB-5 Yatırımcı Vizesi ile Green Card Alın

EB-5 Yatırımcı Vizesi ile Green Card Alın

22.03.2019

EB-5 Yatırımcı Vizesi Nedir?

EB-5 Yatırımcı vizesi, ABD’de yatırım yapan veya EB-5 programı dahilinde sermaye getiren yabancılara tanınan bir yatırımcı vizesidir. EB-5 vizesi, yatırımcıların ailesine ABD’de sürekli oturum hakkı (yeşil kart, green card) ve devamında vatandaşlık hakkı sağlayabilmektedir.

Bilindiği gibi ABD’de süresiz oturum izni alabilmek için, gerekli koşulları yerine getirmek zorundadırlar. ABD’ye yaşamak amacıyla giden Türk vatandaşları, ABD’de halihazırda oturum iznine sahip aile üyelerinden birisi ya da ABD’de işletme sahibi olan bir işverenin sponsorluğu ile sürekli oturum kartı olan yeşil kartı (green card) alabilmektedirler. Ancak, bunun için ilgili aile bireyinin veya işletmenin başvuran kişiyi desteklediğini resmi olarak ispatlaması gerekmektedir. Tüm bu koşullar sağlandığında, başvurucu Türk vatandaşı yeşil kart sahibi olabilmekte ve ABD’de sürekli oturum hakkı elde edebilmektedir.

    EB-5 Yatırımcı Vizesi Nedir?

EB-5 Yatırımcı Vizesi ile Green Card Sahibi Olabilirsiniz

ABD'de sürekli oturum hakkı elde edebilmenin tek yolu yeşil kart (green card) sahibi olmak değildir. EB-5 Yatırım programı da green kart almanın yöntemlerinden birisidir. EB-5 yatırımcı vizesi, E-1 ve E-2 tüccar ve yatırımcı vizeleri gibi temel yatırımcı vizelerinden birisidir. EB-5 yatırımcı vizesi; yatırımcıların, eşlerinin ve 21 yaşından küçük çocuklarının ABD’de sürekli olarak ikamet edebilmeleri için green card almalarına ve çalışmalarına olanak sağlamaktadır. EB-5 vize ve yatırım programı, ABD Göçmenlik Bürosu (USCIS) tarafından yürütülmektedir.

EB-5 yatırımcı vizesinden faydalanmak için iki tip yatırım çeşidinden birisinin yapılması gerekmektedir. Yatırımcılar ya doğrudan yatırım ya da bölgesel merkez programı (regional center) aracılığıyla yatırım yapabilirler.

  • Doğrudan yatırımlar: Küçük ölçekli işletme kurup bizzat kendisinin yönettiği işletmeye yapılan yatırımlardır. Bu tür işletmelerde en az 10 ABD vatandaşının istihdam edilmesi zorunludur. Bu 10 kişi, yatırım yapılır yapılmaz istihdam edilmek zorunda değildir. Yatırımcıların bu beklentiyi 2 yıl içinde yerine getirmesi beklenmektedir. Doğrudan yatırımcılar, kendi yatırım projelerini kendileri bulmalıdırlar. Ayrıca projenin yönetimi ve gözetiminde doğrudan yönetici pozisyonda olmalıdırlar. Projeleri üzerinde tüm kontrolün kendilerinde olmasını isteyen yatırımcılar genellikle bu seçeneği tercih etmektedirler.
  • Bölgesel Merkez (regional center) programı aracılığıyla yapılan yatırımlar: Bu program ile başvurucu, bölgesel merkezler üzerinden birçok yatırımcı ile birlikte yürüyen bir projeye yatırım yapma olanağı tanımaktadır. Bu program ABD’nin hemen hemen tüm eyaletlerinde bulunmaktadır ve halihazırda 900’e yakın bölgesel merkez bulunmaktadır. Bölgesel yatırım merkezlerinde ağırlıklı olarak kent renovasyon projeleri, alt yapı projeler, havacılık ve sanayi ile ilgili yatırım ve projeler, tarım, sağlık ve sanayi yatırımları, alternatif enerji alanlarına ilişkin projeler ve toplu konut yatırımları desteklenmektedir.

                               

Bu iki yatırım tipinden genellikle Bölgesel Merkez programı kapsamındaki yatırımlar tercih edilmektedir. Çünkü, bu yatırım programında tüm sorumluluk bu konuda tecrübeli olan Bölgesel Merkez’e aittir ve bu nedenle de yatırımcılar risk almaktan kurtulmuş olurlar. EB-5 yatırımcı vize başvurularının aşağı yukarı %90’ı Bölgesel Merkez programı aracılığıyla yapılmaktadır.

EB-5 yatırımcı vizesine başvurabilmek için aranan en önemli koşul, yatırımcıların yapacakları yatırım miktarlarını legal yollardan elde ettiklerini ispatlamalarıdır. EB-5 yatırımcı vizesi için yatırımcıların kişisel nitelikleri, eğitim düzeyleri, dil bilip bilmedikleri, yaş veya profesyonel deneyimleri gibi hususların bir önemi yoktur. 

EB-5 Yatırım Vizesi için Gerekli Yatırım Miktarı Nedir?

EB-5 yatırım vizesinde; yabancı yatırımcı, yatırım için tedarik ettiği kaynağın yasal yollardan elde edildiğini kanıtlamak zorundadır.

Bölgesel Merkezlerdeki yatırımcılar için gerekli yatırım miktarları, yatırım yapılacak projeye bağlı olarak 500.000 $ veya 1.000.000 $ olarak belirlenmiştir.

                             

Eğer EB-5 vizesi için gerekli olan minimum yatırım miktarı, hedeflenen istihdam bölgesinde (TEA) yapılacak yatırımlar için 500.000 $, diğer alanlar için1.000.000 $ olarak belirlenmiştir.

EB-5 vize başvurucuları, ABD’de sürekli oturum hakkı elde edebilmek için şu aşamaları takip etmelidirler:

  • Yatırımcılar en az 10 ABD vatandaşına veya yeşil kart sahibine tam zamanlı istihdam olanağı sağlamalıdır.
  • I-526 formunun onaylanmasında sonra yatırımcılar; şartlı sürekli oturum başvuruları için I-485 formunu veya Göçmen başvuru vizesi olan DS-260 formlarından birini doldurmak zorundadırlar. (İlgili formaları indirmek için tıklayınız: I-485, I-526). 
  • Son olarak, yatırımcılar iki yıllık şartlı oturumun (green card) sonunda EB-5 vizesiyle ilgili tüm koşulları yerine getireceğini kanıtlamak zorundadır.

Tüm bu koşullar sağlandığında yatırımcı, yatırımcının eşi ve yatırımcının 21 yaşından küçük evli olmayan çocukları sürekli oturum hakkı ve 10 yıllık yeşil kart (green card) alma hakkı elde ederler.

Yatırımcının EB-5 vize başvurusu onaylandıktan sonra, yatırımcılar için bir randevu bekleme süresi öngörülmüştür. Bu nedenle, yatırımcı onay sonrası ilgili ABD konsolosluğundan randevu almalıdır.

EB-5 Yatırımcı Vizesi için Mutlaka Profesyonel Destek Alın

Yatırımcılar, oldukça karmaşık olan süreci iyi yönetebilmek, yapılacak yatırımın kaynağını ispat edebilmek ve gerekli tüm koşulları sağlamak için mutlaka alanında deneyimli uzman ya da hukuk bürolarından profesyonel destek almalıdırlar. Çünkü, EB-5 vizeleri genellikle birbiriyle örtüşmeyen mali belgeler nedeniyle reddedilmektedir.

Hukuki veya profesyonel yardım almadan yapılan EB-5 yatırımcı vize başvuruları ve takip işlemleri kimi zaman sinir bozucu olabilmekte ve gözden kaçırılan önemli nedenler veya yapılan teknik yanlışlıklar nedeniyle EB-5 vize başvuruları reddedilebilmektedir.

EB-5 başvurularınızın reddedilmemesi ve hazırlıklarınızın boşa gitmemesi için uzman ve danışmanlık desteği almanızı öneriyoruz.

Amerika vizesi, Amerika'da yatırım ve göçmenlikle ile ilgili daha fazla bilgi için takipte kalın…

Vize ve göçmenlikle ilgili güncel bilgi ve haberlere ulaşmak için sitemizisosyal medya hesabımızı , Youtube kanalımızı ve bloğumuzu takip edebilirsiniz.

Ayrıca vize ve göçmenlik sorunlarınızla ilgili büromuzu doğrudan ziyaret edebileceğiniz gibi e-mail veya telefon aracılığıyla da bize ulaşabilirsiniz.

Türkçe makalelerimiz için tıklayınız.

İngilizce makaleler için tıklayınız.

John Onal & Associates PC Hukuk Bürosunun Faaliyet Alanları

  • Ticaret Hukuku
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Göçmenlik Hukuku
  • Fikri Mülkiyet Hukuku

Green card başvurusu, Amerika green card, abd green card, amerikaya nakit para, Amerika turist vizesi, Amerika vize muafiyet programı, vize muafiyet programı, visa waiver program, Avukat Fatih YİĞİT, Avukat John Önal, Avukat Fatih Yigit, Avukat Fatih Yiğit, amerika göçmenlik avukatı, amerika türk avukat, abd göçmenlik, amerika iltica avukatı, amerika vizesi nasıl alınır, amerika yatırım, amerika vizesi nedir, amerika şirket kurmak, amerika vize, amerika yatırımcı vizesi, amerika yatırımcı vizesi şartları, amerika vize görüşmesi, amerika vizesi almak, amerika vatandaşı olmak, amerika vatandaşı nasıl olunur, amerika vizesini nasıl aldım, amerika öğrenci vizesi, amerika çalışma vizesi,Amerikada ev almak, ABD de ev almak, amerikada marka tecsili, amerikada şirket kurmak, newyorkta avukat, Turkish lawyer newyork, Turkish attorney, dv lottery 2020, dv lottery başvuru, dv lottery başvuru tarihleri, Green card başvurusu nasıl yapılır, Green card başvurusu, Green card başvuru, Green card başvuru ne zaman, Green card başvuru formu, Green card 2020, Green card 2020 başvuru, Green card 2020 ne zaman, amerika Green card, amerika Green card nasıl alınır, abd Green card, abd Green card nasıl alınır, Green card kazandım, Sercan Önal, Green card kazanma şansı, Green card nedir, ogmen law, us immigration lawyer, us immigrant visa, naturalization, us nonimmigrant visa, usa visa apply, us asylum process, how to get us visa, usa investment visa, us immigration news, us Green card lottery, Green card process, us investor Green card, us nonimmigrant visa interview, apply for us citizenship, us immigration visa interview, how can i get us visa, Avukat Sercan Önal, e2 visa interview questions, eb 5 visa program, Green card process, Green card processing time, marka tescili, dv lottery 2020, dv lottery 2020 application, Green card registration, dv lottery 2020 application form online, us Green card lottery, us Green card lottery 2020, us Green card lottery application form, how to apply dv lottery 2020, how to apply Green card, Green card requirements, amerikada türk avukat, how to win Green card lottery usa, Green card interview, Green card 2020 application, when and how to apply for dv 2020,trademark registration.intellectual property.newyorkta avukat, newyorkta türk avukat, new york attorney, new york lawyer, new york turkish attorney, new york turkish lawyer, H1B vizesi, I-9 formu,piercing the corporate veil,h1b visa, I-539 formu, work and travel ile gidip amerikada kalmak, l1 vizesi , eb3 visa , Amerikan vatandaşlığı, abd vatandaşlığı , j1 to f1 , citizenship by naturalization , forming a corportion , f2a category , llc nedir , şirketlerin kurumsal perdesinin kaldiırılması , abd konsolosluğu green card başvurusu, adjustment of status, Amerika vizesi, Amerika tüccar vizesi, Form I-539, USCIS, Form i-539, Form i539, E-1 vizesi, E-2 vizesi, e1 vizesi, E-1 tüccar vizesi, E-2 Yatırımcı vizesi, e1 tüccar vizesi, e2 yatırımcı vizesi, e1 vizesi, e2 vizesi, E-1 vizesi E-2 vizesi farkı, EB-5 vizesi, EB-5 yatırım programı, EB-5 yatırımcı vizesi, green card, yeşilkart, oturum izni, B1 vizesi, B2 vizesi, turist vizesi, iş gezisi vizesi, B1 ve B2 vizesi, Amerika’da ev, Amerika’da emlak, Amerika’da ev almak, Amerika’da emlak almak, Amerika çalışma vizesi, çalışma vizesi, Amerika işçi vizesi, Amerika çalışma vizesi başvuru, Buying a house in the U.S., Buying a property in the U.S., buying a real estate in the U.S., House in America, real estate in America, property in America, House in the U.S., real estate in the U.S, property in the US, F-1 student visa, student visa, O-1 Vizesi, O-1 Olağanüstü Yetenek Vizesi, O vizesi, O-1A vizesi, O-1B vizesi, O-1 vizesi, O-3 vizesi, O1 vizesi şartları, O1 vizesi, O1 vizesi belgeler, O vizesi, O1A vizesi, O1B vizesi, Amerika I vizesi, amerika i vizesi, Amerika medya vizesi, Amerika basın vizesi, abd basın vizesi, Amerika I medya vizesi, i vizesi, ABD medya vizesi, ABD I vizesi, medya temsilcisi, Amerika vizesi, J1 vizesi, j1 ziyaretçi değişim programı, Amerika vizesi, abd vizesi, Amerikan vizesi, ABD vize türü, amerika vize kategorileri, i9 formu, I-9 formu, llc in the usa, h1b vizesi için i9 formu, e2 vizesi yenileme,green card başvuru

Bu Haberleri de Okudular

DS-260 Formu Hazırlığı ve Konsolosluk Mülakatı

DS-260 Formu Hazırlığı ve Konsolosluk Mülakatı

DV çekilişini kazanan yaklaşık 85.000 kişi arasında olmanız Green Card sahibi olmayı garantilediğiniz anlamına gelmiyor. Bir an önce DS-260 formunu doldurup göndermeniz Green Card alma ihtimalinizi yüksek tutmak için önemlidir. Her yıl Green Card verilen kişi sayısının 55.000 olduğunu, mülakat için randevu tarihi verilmiş olsa da o tarihten evvel 55.000 kişilik kotanın dolması halinde konsolosluk mülakatı yapılmayacağını da hatırlatmak isteriz...

DETAYLI BİLGİ
Avukat Sercan Önal ile Söyleşi

Avukat Sercan Önal ile Söyleşi

Bu yazımızda takipçilerimizle John Onal & Associates PC Hukuk Bürosunun kurucu ortağı Avukat Sercan Önal ile gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi paylaşıyoruz...

DETAYLI BİLGİ
Green Card Başvuru Süreci Başlıyor!

Green Card Başvuru Süreci Başlıyor!

2021 yılı için Green Card Başvuru Süreci yakında başlayacak. Daha önce başvuranların yanı sıra ilk kez bu sene başvuracakların da bu seneki Green Card basvuru süreci heyecanla beklediklerini biliyoruz. Biz de Green Card başvuru süreci başlamadan önce Green Card’ın ne olduğu ve bu sürecin nasıl tamamlanması gerektiği hakkında bir şeyler yazalım istedik. Böylece size Amerika’nın kapılarını sonuna kadar açacak ve hayallerinizi gerçekleştirmenizi sağlayacak bu süreci önceden öğrenme şansınız olacak...

DETAYLI BİLGİ
Green Card için En Hızlı Yol

Green Card için En Hızlı Yol

Green Card, ABD vatandaşı olmayan kişilerin ABD’de yasal ve daimî ikamet olarak süresiz kalmasına olanak veren ve ABD Göçmenlik Bürosu tarafından takip edilen bir uygulamadır. ABD’de kalıcı olarak yaşamanızı, çalışmanızı ya da eğitim almanızı sağlayan Green Card ile belirli aralıklarla ülke dışına seyahat etme imkanına sahip olduğunuz gibi zamanla belli koşulların yerine getirilmesi durumunda ABD vatandaşlığı da kazanabilirsiniz. ABD Green Card sahibi olabilmek için farklı zaman periyotları ve gereksinimlere sahip olan aşağıda detaylarını bulabileceğiniz çeşitli yollar bulunmaktadır. ..

DETAYLI BİLGİ
BİZE ULAŞIN Arama

Size nasıl yardımcı olabiliriz?