Yardıma mı ihtiyacınız var? Bizi Arayın (201) 508-0808

E-2 YATIRIMCI VİZESİ: ABD’DE YATIRIM İÇİN DEĞERLİ BİR FIRSAT

E-2 YATIRIMCI VİZESİ: ABD’DE YATIRIM İÇİN DEĞERLİ BİR FIRSAT

10.03.2019

E-2 Yatırımcı Vizesi Nedir?

E2(E-2) Yatırımcı Vizesi (E-2 Treaty Investor Visa) göçmen olmayan vize türlerinden birisi olup Amerika Birleşik Devletleri ile geçerli bir ticari anlaşması bulunan ülke vatandaşlarının başvurabildiği bir vize türüdür. E2 yatırımcı vize türüne benzer olan E-1 vizesi uluslararası ticari faaliyetlerde bulunmak isteyenlere verilirken, E-2 yatırımcı vizesi Amerika’ya  yatırım yapmak isteyen kişilere verilmektedir. E2(E-2) vizesi ile ilgili olarak ABD ile anlaşması olan ülkeler listesine ABD Dışişleri Bakanlığı web sitesinden ulaşmak mümkündür. Türkiye de söz konusu E2 vizesi anlaşmalı ülkeler listesinde yer almaktadır. Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Arnavutluk, Kazakistan ve Bosna Hersek Cumhuriyeti de bu anlaşma kapsamında olan ülkeler arasında yer almaktadır.

E2 Yatırımcı Vizesinin Özellikleri ve Avantajları Nedir?

  • E2 vizesi, anlaşma yapılan ülke vatandaşlarının ABD’de yapacakları yatırımı yönetmelerini sağlar.
  • E2 vizesine sahip vatandaşlar yatırımları devam ettiği sürece – herhangi bir yıl sınırlaması olmaksızın- ABD’de kalabilirler.
  • E2 yatırımcı vizesine sahip vatandaşların eşleri ve 21 yaş altı çocukları da bu vizeden yararlanabilmektedir. Ayrıca eşin de istediği yerde çalışması mümkündür.
  • E-2 vizesine sahip yatırımcılar işletmeleri için önemli gördüğü çalışan ve yöneticileri vize kapsamında ABD’ye getirebilmektedir. Bu kişilerin de aynı ülke vatandaşı olması zorunludur.

E-2 Yatırımcı Vizesinin Başvuru Şartları Nelerdir?

  • ABD ile yatırım anlaşmasına taraf bir ülke vatandaşı olmak
  • Yatırım yapan şirketin en az %50 payına sahip olmak.

Hangi Yatırımlar E-2 Yatırımcı Vizesi Kapsamındadır?

  • E2(E-2) vizesine başvuran ülke vatandaşlarının ABD’de aktif bir ticari işletme kurmaları gerekmektedir. Yüksek miktarda da olsa pasif yatırımlar, örneğin oturmak ya da kiraya vermek için alınan evler ya da değerlenmesini beklemek için alınan arsalar bu vize kapsamında değerlendirilmemektedir.
  • E-2 yatırımcı vizesine başvurmak için belirli bir sermaye tutarı yoktur. Ancak yatırımın vize sahibi kişinin ve ailesinin geçimini sağlayacak gelirden daha fazla bir gelir üretmesi ve ABD ekonomisine katkı sağlayacak bir yatırım olması beklenmektedir.
  • E-2 vizesi için yeni bir işletme kurma zorunluluğu yoktur. Hali hazırda var olan bir işletmeyi alarak bu vizeye başvurmak mümkündür.
  • Amerika’da yatırım tamamlandıktan sonra E-2 Yatırımcı vizesinin geçerliliği de sona ermektedir.

E-2 Yatırımcı Vizesi Nasıl Alınır?

E-2 yatırımcı vizesi için ABD Konsolosluklarına veya ABD de ikamet ediyorsa statü değişikliği yolu ile Amerika Göçmenlik Bürosuna başvurmak mümkündür. Başvurucu, sunacağı işletme planı (Business Plan) ile işletmenin yakın dönemde istihdamı destekleyecek bir işletme olacağını kanıtlaması gerekmektedir. Bu anlamda sürecin teknik bilgi gerektirmesi ve hazırlanacak evrak çeşidinin fazla olması nedeniyle başvurmak isteyen vatandaşların profesyonel yardım ve danışmanlık hizmeti alması sürecin sağlıklı yürütülmesi adına faydalı olacaktır.

Amerika vizesi, Amerika'da yatırım ve göçmenlikle ile ilgili daha fazla bilgi için takipte kalın…

Vize ve göçmenlikle ilgili güncel bilgi ve haberlere ulaşmak için sitemizi, sosyal medya hesabımızı , Youtube kanalımızı ve bloğumuzu takip edebilirsiniz.

Ayrıca vize ve göçmenlik sorunlarınızla ilgili büromuzu doğrudan ziyaret edebileceğiniz gibi e-mail veya telefon aracılığıyla da bize ulaşabilirsiniz.

Türkçe makalelerimiz için tıklayınız.

İngilizce makaleler için tıklayınız.

John Onal & Associates PC Hukuk Bürosunun Faaliyet Alanları

  • Ticaret Hukuku
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Göçmenlik Hukuku
  • Fikri Mülkiyet Hukuku

amerika göçmenlik avukatı, amerika türk avukat, abd göçmenlik, amerika iltica avukatı, amerika vizesi nasıl alınır, amerika yatırım, amerika vizesi nedir, amerika şirket kurmak, amerika vize, amerika yatırımcı vizesi, amerika yatırımcı vizesi şartları, amerika vize görüşmesi, amerika vizesi almak, amerika vatandaşı olmak, amerika vatandaşı nasıl olunur, amerika vizesini nasıl aldım, amerika öğrenci vizesi, amerika çalışma vizesi,Amerikada ev almak, ABD de ev almak, amerikada marka tecsili, amerikada şirket kurmak, newyorkta avukat, Turkish lawyer newyork, Turkish attorney, dv lottery 2020, dv lottery başvuru, dv lottery başvuru tarihleri, Green card başvurusu nasıl yapılır, Green card başvurusu, Green card başvuru, Green card başvuru ne zaman, Green card başvuru formu, Green card 2020, Green card 2020 başvuru, Green card 2020 ne zaman, amerika Green card, amerika Green card nasıl alınır, abd Green card, abd Green card nasıl alınır, Green card kazandım, Green card kazanma şansı, Green card nedir, ogmen law, us immigration lawyer, us immigrant visa, naturalization, us nonimmigrant visa, usa visa apply, us asylum process, how to get us visa, usa investment visa, us immigration news, us Green card lottery, Green card process, us investor Green card, us nonimmigrant visa interview, apply for us citizenship, us immigration visa interview, how can i get us visa, e2 visa interview questions, eb 5 visa program, Green card process, Green card processing time, dv lottery 2020, dv lottery 2020 application, Green card registration, dv lottery 2020 application form online, us Green card lottery, us Green card lottery 2020, us Green card lottery application form, how to apply dv lottery 2020, how to apply Green card, Green card requirements, how to win Green card lottery usa, Green card interview, Green card 2020 application, when and how to apply for dv 2020,trademark registration.intellectual property.

BİZE ULAŞIN Arama Chat

Size nasıl yardımcı olabiliriz?