Yardıma mı ihtiyacınız var? Bizi Arayın (201) 508-0808

E-2 YATIRIMCI VİZESİ: ABD’DE YATIRIM İÇİN DEĞERLİ BİR FIRSAT

E-2 YATIRIMCI VİZESİ: ABD’DE YATIRIM İÇİN DEĞERLİ BİR FIRSAT

10.03.2019

E-2 Yatırımcı Vizesi Nedir?

E-2 Yatırımcı Vizesi (E-2 Treaty Investor Visa) göçmen olmayan vize türlerinden birisi olup Amerika Birleşik Devletleri ile geçerli bir ticari anlaşması bulunan ülke vatandaşlarının başvurabildiği bir vize türüdür. E-2 yatırımcı vize türüne benzer olan E-1 vizesi uluslararası ticari faaliyetlerde bulunmak isteyenlere verilirken, E-2 yatırımcı vizesi Amerika’ya  yatırım yapmak isteyen kişilere verilmektedir. E-2 vizesi ile ilgili olarak ABD ile anlaşması olan ülkeler listesine ABD Dışişleri Bakanlığı web sitesinden ulaşmak mümkündür. Türkiye de söz konusu E-2 vizesi anlaşmalı ülkeler listesinde yer almaktadır. Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Arnavutluk, Kazakistan ve Bosna Hersek Cumhuriyeti de bu anlaşma kapsamında olan ülkeler arasında yer almaktadır.

E-2 Yatırımcı Vizesinin Özellikleri ve Avantajları Nedir?

  • E-2 vizesi, anlaşma yapılan ülke vatandaşlarının ABD’de yapacakları yatırımı yönetmelerini sağlar.
  • E-2 vizesine sahip vatandaşlar yatırımları devam ettiği sürece – herhangi bir yıl sınırlaması olmaksızın- ABD’de kalabilirler.
  • E-2 yatırımcı vizesine sahip vatandaşların eşleri ve 21 yaş altı çocukları da bu vizeden yararlanabilmektedir. Ayrıca eşin de istediği yerde çalışması mümkündür.
  • E-2 vizesine sahip yatırımcılar işletmeleri için önemli gördüğü çalışan ve yöneticileri vize kapsamında ABD’ye getirebilmektedir. Bu kişilerin de aynı ülke vatandaşı olması zorunludur.

E-2 Yatırımcı Vizesinin Başvuru Şartları Nelerdir?

  • ABD ile yatırım anlaşmasına taraf bir ülke vatandaşı olmak
  • Yatırım yapan şirketin en az %50 payına sahip olmak.

Hangi Yatırımlar E-2 Yatırımcı Vizesi Kapsamındadır?

  • E-2 vizesine başvuran ülke vatandaşlarının ABD’de aktif bir ticari işletme kurmaları gerekmektedir. Yüksek miktarda da olsa pasif yatırımlar, örneğin oturmak ya da kiraya vermek için alınan evler ya da değerlenmesini beklemek için alınan arsalar bu vize kapsamında değerlendirilmemektedir.
  • E-2 yatırımcı vizesine başvurmak için belirli bir sermaye tutarı yoktur. Ancak yatırımın vize sahibi kişinin ve ailesinin geçimini sağlayacak gelirden daha fazla bir gelir üretmesi ve ABD ekonomisine katkı sağlayacak bir yatırım olması beklenmektedir.
  • E-2 vizesi için yeni bir işletme kurma zorunluluğu yoktur. Hali hazırda var olan bir işletmeyi alarak bu vizeye başvurmak mümkündür.
  • Amerika’da yatırım tamamlandıktan sonra E-2 Yatırımcı vizesinin geçerliliği de sona ermektedir.

E-2 Yatırımcı Vizesi Nasıl Alınır?

E-2 yatırımcı vizesi için ABD Konsolosluklarına veya ABD de ikamet ediyorsa statü değişikliği yolu ile Amerika Göçmenlik Bürosuna başvurmak mümkündür. Başvurucu, sunacağı işletme planı (Business Plan) ile işletmenin yakın dönemde istihdamı destekleyecek bir işletme olacağını kanıtlaması gerekmektedir. Bu anlamda sürecin teknik bilgi gerektirmesi ve hazırlanacak evrak çeşidinin fazla olması nedeniyle başvurmak isteyen vatandaşların profesyonel yardım ve danışmanlık hizmeti alması sürecin sağlıklı yürütülmesi adına faydalı olacaktır.

Amerika vizesi ve göçmenlikle ile ilgili daha fazla bilgi için takipte kalın…

Vize ve göçmenlikle ilgili güncel bilgi ve haberlere ulaşmak için sitemizi, sosyal medya hesaplarımızı ve bloğumuzu takip edebilirsiniz.

Ayrıca vize ve göçmenlik sorunlarınızla ilgili büromuzu doğrudan ziyaret edebileceğiniz gibi e-mail veya telefon aracılığıyla da bize ulaşabilirsiniz.

 

Diğer makalelerimiz için ilgili yazıyı tıklayınız.

E-1 Tüccar Vizesi için Gereken Belgeler ve Başvuru Süreci

Göçmen Olmayan H-1B Vize Başvuru Süreci Adımları

Hükümetin Kapanması ve Göçmenlik ve Vize İşlemlerinde Yavaşlama

 

İngilizce makaleler için ilgili yazıyı tıklayınız.

H-1B Visa Season Approaches; Time to Get Ready

 

 

BİZE ULAŞIN Arama Chat

Size nasıl yardımcı olabiliriz?