Yardıma mı ihtiyacınız var? Bizi Arayın (201) 508-0808

E-1 Tüccar Vizesi Nedir Kimler Başvurabilir

E-1 Tüccar Vizesi Nedir Kimler Başvurabilir

09.03.2019

E1 Tüccar vizesi (E-1 visa for treaty traders), Amerika Birleşik Devletleri ile ticaret ve sefer anlaşması olan ülkelerin vatandaşlarını ilgilendiren bir vize türüdür.  Tüccar vizesi (E1 vizesi) ABD ile anlaşması olan ve temel olarak ABD ile anlaşma yaptığı ülke arasında önemli bir ticaret yapmak ya da yatırım yaptığı kurum ya da kuruluşun faaliyetlerini geliştirmek, yönetmek veya önemli miktarda parasal yatırım yapmak için ABD’ye gelen şahısları ilgilendiren bir vize çeşididir. 

E1 Tüccar Vizesi Nedir Kimler Başvurabilir

E1 Tüccar Vizesi Nedir Kimler Başvurabilir

E-1 tüccar vizesi, Amerika Birleşik Devletleri ile ticaret ve sefer anlaşması olan ülkelerin vatandaşlarını ilgilendiren bir vize türüdür.  E-1 tüccar vizesi, ABD ile anlaşması olan ve temel olarak ABD ile anlaşma yaptığı ülke arasında önemli bir ticaret yapmak ya da yatırım yaptığı kurum ya da kuruluşun faaliyetlerini geliştirmek, yönetmek veya önemli miktarda parasal yatırım yapmak için ABD’ye gelen şahısları ilgilendiren bir vize çeşididir. E-1 tüccar vizesi almak için gereken faaliyetlere, hizmet ve teknoloji ticareti de dahildir. Amerika Büyükelçiliğinin web sayfasından E-1 tüccar vizesiyle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşılabilir. E-1 tüccar vizesi, anlaşmalı olan ülke vatandaşlarının, sadece kendi ad ve hesaplarına ve uluslararası ticaret yapmak amacıyla ABD’ye kabul edilmesini amaçlamaktadır. 

E-1 tüccar vizesine başvuracak olan kişilerin durumlarına göre, ABD Göçmenlik Bürosuna veya ABD konsolosluklarından birisine başvurmaları gerekmektedir. Mevcut ABD yasalarına göre, E-1 veya E-2 vizesine sahip olan kişilerin eşleri de ABD’ye girdikten sonra ayrıca çalışma izni alabilmektedirler. E-1 ve E-2 vize sahipleri ABD’deki ticaret veya yatırımla ilgili işlerini bitirdikten sonra ABD’den ayrılmak zorundadırlar. 

e1 tüccar vizesi belgeler başvuru

E-1 tüccar vizesi ABD ile ticaret anlaşması olan ülkelerin vatandaşlarını ilgilendiren bir vizedir (Photo: CNN Türk)

E-1 Tüccar Vizesinin Faydaları Nelerdir  

  • E-1 tüccar vizesi sahipleri ABD içinde ya da dışında rahatlıkla seyahat edebilirler. 
  • Geçerli bir E-1 vizeniz olduğu müddetçe ABD’de uzun süre kalabilirsiniz ve oturum izninizi 2 yıla kadar uzatabilirsiniz. 
  • E-1 tüccar vizesi taşıdığınız müddetçe aile fertleriniz sizinle birlikte kalabilirler ve isterlerse okula devam edebilirler. 
  • Eşler de sizin sahip olduğunuz E-1 vizesi nedeniyle ABD’de çalışma hakkına sahiptirler. Bunun için çalışma izin belgesi olan Employment Authorization Document (EAD) için başvuru yapmaları gerekmektedir.  

E-1 Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorulara Uzman Avukatımızın Cevapları

 

E-1 Tüccar Vizesine Kimler Başvurabilir 

E-1 Vizesinin genel koşulları ve kimlerin başvuru yapabileceği aşağıda sıralanmıştır:

  • ABD ile ticaret anlaşması olmalıdır 

E-1 tüccar vizesine hak kazanabilmek için; söz konusu mal, sermaye, hizmet ya da teknoloji ticareti, ABD ile ticaret anlaşması olan ülke arasında olmalıdır. 

  • E-1 tüccar vizesi başvurucusu, anlaşmalı ülkenin vatandaşı olmalıdır

E-1 vizesine başvuracak olan kişi, ABD ile halihazırda ticaret anlaşması olan bir ülkenin vatandaşı olmalıdır. E-1 tüccar vizesi anlaşmasının hangi ülkelerle yapıldığı tek tek sayılmıştır.  Türkiye, bu ülkelerden biridir. 

  • E-1 tüccar vizesi için ticaret yapan şirket anlaşmalı ülkenin şirketi olmalıdır

ABD şirketinin en az %50’si E-1 vizesine başvuran tüccar ya da yatırımcının vatandaşı olduğu ülkenin vatandaşlarının mülkiyetinde olmalıdır

  • Ticaret amacı olmalıdır

E-1 Tüccar vizesi için başvuru yapan kişinin ABD’ye çeşitli malların, sermayenin ya da herhangi bir hizmetin ticaretini yapmak amacıyla gelmesi gerekmektedir. 

  • Kayda değer bir ticaret olmalıdır

E-1 Tüccar vizesi başvurucusu ticaret yapmak amacının dışında yatırım yaptığı kurum ya da kuruluşun faaliyetlerini geliştirmek, yönetmek veya önemli miktarda sermaye yatırımı yapmak amacını güden kişi de olabilir.

  • Şirket ortağı, üst düzey yönetici ya da özel becerilere sahip bir kişi olmalıdır

E-1 tüccar vizesi başvurucusu; yatırımcı şirketin sahibi, ortağı, yöneticisi ya da şirket içinde önemli role sahip bir kişi konumunda ya da özel becerilere sahip bir kişi olmalıdır. 

  • Ortak yatırımcı şirketlerde şirket çalışanı olmalısınız

Ortak yatırımcı şirket olması durumunda, bu şirketlerin çalışanları da E-1 vizesi alabilirler.  

  • İki ülke arasında devam eden bir ticari ilişki olmalıdır

E-1 Vizesi alabilmek için belirtilen ticaretin, iki ülke arasında devam edegelen bir ticari faaliyet olması gerekmektedir. Yeni bir ticari ilişki kurmak için E-1 vizesine başvuru yapılamaz. 

  • Uluslararası kapsamda bir ticari faaliyet olmalıdır 

E-1 vizesi için, ticaretin uluslarası bir ticari faaliyet ve anlaşma kapsamında belirtilen ticari faaliyetlerden birisi olması gerekmektedir. Dolayısıyla sadece bir kerelik yapılan ticari yatırım sahipleri E-1 vizesi alamaz.

  • Birinci derece akrabaların E-1 vize hakkı

Halihazırda E-1 tüccar vizesi sahibi olanların birinci dereceden akrabaları da E-1 vizesi alabilirler

E-1 tüccar vizesi

E-1 tüccar vizesi için ABD Göçmenlik Bürosu ya da Konsolosluklara başvurulmalıdır (Photo: DW)

Amerika vizesi, Amerika'da yatırım ve göçmenlikle ile ilgili daha fazla bilgi için takipte kalın…

Vize ve göçmenlikle ilgili güncel bilgi ve haberlere ulaşmak için sitemizisosyal medya hesabımızı , Youtube kanalımızı ve bloğumuzu takip edebilirsiniz.

Ayrıca vize ve göçmenlik sorunlarınızla ilgili büromuzu doğrudan ziyaret edebileceğiniz gibi e-mail veya telefon aracılığıyla da bize ulaşabilirsiniz.

Türkçe makalelerimiz için tıklayınız.

İngilizce makaleler için tıklayınız.

John Onal & Associates PC Hukuk Bürosunun Faaliyet Alanları

  • Ticaret Hukuku
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Göçmenlik Hukuku
  • Fikri Mülkiyet Hukuku

 

amerika göçmenlik avukatı, amerika türk avukat, abd göçmenlik, amerika iltica avukatı, amerika vizesi nasıl alınır, amerika yatırım, amerika vizesi nedir, amerika şirket kurmak, amerika vize, amerika yatırımcı vizesi, amerika yatırımcı vizesi şartları, amerika vize görüşmesi, amerika vizesi almak, amerika vatandaşı olmak, amerika vatandaşı nasıl olunur, amerika vizesini nasıl aldım, amerika öğrenci vizesi, amerika çalışma vizesi,Amerikada ev almak, ABD de ev almak, amerikada marka tecsili, amerikada şirket kurmak, newyorkta avukat, Turkish lawyer newyork, Turkish attorney, dv lottery 2020, dv lottery başvuru, dv lottery başvuru tarihleri, Green card başvurusu nasıl yapılır, Green card başvurusu, Green card başvuru, Green card başvuru ne zaman, Green card başvuru formu, Green card 2020, Green card 2020 başvuru, Green card 2020 ne zaman, amerika Green card, amerika Green card nasıl alınır, abd Green card, abd Green card nasıl alınır, Green card kazandım, Green card kazanma şansı, Green card nedir, ogmen law, us immigration lawyer, us immigrant visa, naturalization, us nonimmigrant visa, usa visa apply, us asylum process, how to get us visa, usa investment visa, us immigration news, us Green card lottery, Green card process, us investor Green card, us nonimmigrant visa interview, apply for us citizenship, us immigration visa interview, how can i get us visa, e2 visa interview questions, eb 5 visa program, Green card process, Green card processing time, dv lottery 2020, dv lottery 2020 application, Green card registration, dv lottery 2020 application form online, us Green card lottery, us Green card lottery 2020, us Green card lottery application form, how to apply dv lottery 2020, how to apply Green card, Green card requirements, how to win Green card lottery usa, Green card interview, Green card 2020 application, when and how to apply for dv 2020,trademark registration.intellectual property.

BİZE ULAŞIN Arama Chat

Size nasıl yardımcı olabiliriz?