Yardıma mı ihtiyacınız var? Bizi Arayın (201) 508-0808

E-1 Tüccar Vizesi Nedir Kimler Başvurabilir

E-1 Tüccar Vizesi Nedir Kimler Başvurabilir

09.03.2019

E1 Tüccar vizesi (E-1 visa for treaty traders), Amerika Birleşik Devletleri ile ticaret ve sefer anlaşması olan ülkelerin vatandaşlarını ilgilendiren bir vize türüdür.  Tüccar vizesi (E1 vizesi) ABD ile anlaşması olan ve temel olarak ABD ile anlaşma yaptığı ülke arasında önemli bir ticaret yapmak ya da yatırım yaptığı kurum ya da kuruluşun faaliyetlerini geliştirmek, yönetmek veya önemli miktarda parasal yatırım yapmak için ABD’ye gelen şahısları ilgilendiren bir vize çeşididir. 

E1 Tüccar Vizesi Nedir Kimler Başvurabilir

E-1 tüccar vizesi, Amerika Birleşik Devletleri ile ticaret ve sefer anlaşması olan ülkelerin vatandaşlarını ilgilendiren bir vize türüdür.  E-1 tüccar vizesi, ABD ile anlaşması olan ve temel olarak ABD ile anlaşma yaptığı ülke arasında önemli bir ticaret yapmak ya da yatırım yaptığı kurum ya da kuruluşun faaliyetlerini geliştirmek, yönetmek veya önemli miktarda parasal yatırım yapmak için ABD’ye gelen şahısları ilgilendiren bir vize çeşididir. E-1 tüccar vizesi almak için gereken faaliyetlere, hizmet ve teknoloji ticareti de dahildir. Amerika Büyükelçiliğinin web sayfasından E-1 tüccar vizesiyle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşılabilir. E-1 tüccar vizesi, anlaşmalı olan ülke vatandaşlarının, sadece kendi ad ve hesaplarına ve uluslararası ticaret yapmak amacıyla ABD’ye kabul edilmesini amaçlamaktadır. 

E-1 tüccar vizesine başvuracak olan kişilerin durumlarına göre, ABD Göçmenlik Bürosuna veya ABD konsolosluklarından birisine başvurmaları gerekmektedir. Mevcut ABD yasalarına göre, E-1 veya E-2 vizesine sahip olan kişilerin eşleri de ABD’ye girdikten sonra ayrıca çalışma izni alabilmektedirler. E-1 ve E-2 vize sahipleri ABD’deki ticaret veya yatırımla ilgili işlerini bitirdikten sonra ABD’den ayrılmak zorundadırlar. 

e1 tüccar vizesi belgeler başvuru

E-1 tüccar vizesi ABD ile ticaret anlaşması olan ülkelerin vatandaşlarını ilgilendiren bir vizedir (Photo: CNN Türk)

E-1 Tüccar Vizesinin Faydaları Nelerdir  

  • E-1 tüccar vizesi sahipleri ABD içinde ya da dışında rahatlıkla seyahat edebilirler. 
  • Geçerli bir E-1 vizeniz olduğu müddetçe ABD’de uzun süre kalabilirsiniz ve oturum izninizi 2 yıla kadar uzatabilirsiniz. 
  • E-1 tüccar vizesi taşıdığınız müddetçe aile fertleriniz sizinle birlikte kalabilirler ve isterlerse okula devam edebilirler. 
  • Eşler de sizin sahip olduğunuz E-1 vizesi nedeniyle ABD’de çalışma hakkına sahiptirler. Bunun için çalışma izin belgesi olan Employment Authorization Document (EAD) için başvuru yapmaları gerekmektedir.  

E-1 Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorulara Uzman Avukatımızın Cevapları

 

E-1 Tüccar Vizesine Kimler Başvurabilir 

E-1 Vizesinin genel koşulları ve kimlerin başvuru yapabileceği aşağıda sıralanmıştır:

  • ABD ile ticaret anlaşması olmalıdır 

E-1 tüccar vizesine hak kazanabilmek için; söz konusu mal, sermaye, hizmet ya da teknoloji ticareti, ABD ile ticaret anlaşması olan ülke arasında olmalıdır. 

  • E-1 tüccar vizesi başvurucusu, anlaşmalı ülkenin vatandaşı olmalıdır

E-1 vizesine başvuracak olan kişi, ABD ile halihazırda ticaret anlaşması olan bir ülkenin vatandaşı olmalıdır. E-1 tüccar vizesi anlaşmasının hangi ülkelerle yapıldığı tek tek sayılmıştır.  Türkiye, bu ülkelerden biridir. 

  • E-1 tüccar vizesi için ticaret yapan şirket anlaşmalı ülkenin şirketi olmalıdır

ABD şirketinin en az %50’si E-1 vizesine başvuran tüccar ya da yatırımcının vatandaşı olduğu ülkenin vatandaşlarının mülkiyetinde olmalıdır

  • Ticaret amacı olmalıdır

E-1 Tüccar vizesi için başvuru yapan kişinin ABD’ye çeşitli malların, sermayenin ya da herhangi bir hizmetin ticaretini yapmak amacıyla gelmesi gerekmektedir. 

  • Kayda değer bir ticaret olmalıdır

E-1 Tüccar vizesi başvurucusu ticaret yapmak amacının dışında yatırım yaptığı kurum ya da kuruluşun faaliyetlerini geliştirmek, yönetmek veya önemli miktarda sermaye yatırımı yapmak amacını güden kişi de olabilir.

  • Şirket ortağı, üst düzey yönetici ya da özel becerilere sahip bir kişi olmalıdır

E-1 tüccar vizesi başvurucusu; yatırımcı şirketin sahibi, ortağı, yöneticisi ya da şirket içinde önemli role sahip bir kişi konumunda ya da özel becerilere sahip bir kişi olmalıdır. 

  • Ortak yatırımcı şirketlerde şirket çalışanı olmalısınız

Ortak yatırımcı şirket olması durumunda, bu şirketlerin çalışanları da E-1 vizesi alabilirler.  

  • İki ülke arasında devam eden bir ticari ilişki olmalıdır

E-1 Vizesi alabilmek için belirtilen ticaretin, iki ülke arasında devam edegelen bir ticari faaliyet olması gerekmektedir. Yeni bir ticari ilişki kurmak için E-1 vizesine başvuru yapılamaz. 

  • Uluslararası kapsamda bir ticari faaliyet olmalıdır 

E-1 vizesi için, ticaretin uluslarası bir ticari faaliyet ve anlaşma kapsamında belirtilen ticari faaliyetlerden birisi olması gerekmektedir. Dolayısıyla sadece bir kerelik yapılan ticari yatırım sahipleri E-1 vizesi alamaz.

  • Birinci derece akrabaların E-1 vize hakkı

Halihazırda E-1 tüccar vizesi sahibi olanların birinci dereceden akrabaları da E-1 vizesi alabilirler

E-1 tüccar vizesi

E-1 tüccar vizesi için ABD Göçmenlik Bürosu ya da Konsolosluklara başvurulmalıdır (Photo: DW)

ABD vizesi, ABD’de yatırım, tüccar ve yatırımcı vizeleri, marka tescili, patent ve Amerika’da ev ve emlak satın almak gibi birçok konuda daha fazla bilgi için takipte kalın…

Bu konulardaki güncel bilgi ve haberlere ulaşmak için www.jonallaw.com adresini, sosyal medya hesaplarımızı ve Türkçe ve İngilizce blog sayfalarımızı takip edebilirsiniz.

ABD vizesinden, ABD’de yatırım ya da ev ve emlak alımına kadar her türlü sorununuzla ilgili büromuzu doğrudan ziyaret edebileceğiniz gibi e-mail veya telefon aracılığıyla da bize ulaşabilirsiniz.

Diğer makalelerimiz için ilgili yazıyı tıklayınız.

Green Card (Yeşil Kart) Sonuçları Açıklanıyor: Green Card (Yeşil Kart) Nedir? Başvuru Süreci, Şartları ve Kazandırdıkları Nelerdir?

Amerika Çalışma Vizesi Başvuru Adımları

Work and Travel ile Gidip Amerikada Kalmak: Program Sonrası F1 öğrenci Statüsüne Geçiş Seçeneği Üzerine

Amerika P Vizesi Nedir? Amerika P Vizesini Kimler Alabilir?

Amerika’da Ev ve Emlak Almanız İçin Bilmeniz Gerekenler

Amerika’da Marka Tescili ve Marka Tescil İşlemleri

B1 ve B2 Vizesi Nedir? Kimler Alabilir?

EB-5 Yatırımcı Vizesi ile Green Card Alın

H1B Vizesi İşlem Prosedürlerinde Hızlandırılmış Süreç Hizmeti Başlıyor!

E-1 ve E-2 Vizeleri ve Farkları Nelerdir?

F-1 Öğrenci Vizesi ve Başvuru Süreci

I-539 Formu ve İlgili Süreçler Değişiyor. ABD Vizesini Uzatmak İsteyenler & Vize Statülerini Değiştirecek Olanların Dikkatine!

E-2 Yatırımcı Vizesi: ABD’de Yatırım İçin Değerli Bir Fırsat

E-1 Tüccar Vizesi için Gereken Belgeler ve Başvuru Süreci

Göçmen Olmayan H-1B Vize Başvuru Süreci Adımları

Hükümetin Kapanması ve Göçmenlik ve Vize İşlemlerinde Yavaşlama

İngilizce makaleler için ilgili yazıyı tıklayınız.

How to Buy a House and Real Estate in the US

Trademark Registration at a Glance| Things to Know| Tips for Approval

Important Changes to Form I-539 Being Effective from March 11, 2019

H-1B Visa Season Approaches; Time to Get Ready

John Onal & Associates PC Hukuk Bürosunun Faaliyet Alanları

  • Ticaret Hukuku-Business Law
  • Gayrimenkul Hukuku- Real Estate Law
  • Göçmenlik Hukuku- Immigration
  • Fikri Mülkiyet Hukuku- Intellectual Property
  • Amerika Vizeleri- US Visas
  •  

 

BİZE ULAŞIN Arama Chat

Size nasıl yardımcı olabiliriz?