Yardıma mı ihtiyacınız var? Bizi Arayın (201) 508-0808

AMERİKA P VİZESİ NEDİR? AMERİKA P VİZESİNİ KİMLER ALABİLİR?

AMERİKA P VİZESİ NEDİR? AMERİKA P VİZESİNİ KİMLER ALABİLİR?

14.04.2019

AMERİKA P VİZESİ NEDİR?

Amerika P vizesi, müzik, tiyatro gibi sanat faaliyetleri veya atletik müsabakalar için Amerika’ya gelen bireylerin başvurmak zorunda olduğu göçmen olmayan vize türüdür. Düzenlenecek faaliyetin ticari olup olmaması önemli değildir.

Amerika’da çalışmak, iş kurmak veya yatırım yapmak isteyen şahısların ilk olarak çözmesi gereken sorun vize problemidir. Daha önceki bloglarımızda bahsettiğimiz gibi E-1, E-2 ve EB-5 gibi vizelerle Amerika’da iş kurmak veya çalışmak mümkündür. Bu vizelerin yanında Amerika’da sanatsal faaliyetlere veya atletik müsabakalara katılmak için alınması gereken vize türü de Amerika P Vizesidir

Amerika P vizesi 3 farklı kategoride verilmektedir.

AMERİKA P-1 VİZESİ

Amerika P-1 vizesi alabilmek için uluslararası düzeyde kabul görmüş bir performans düzeyi gerekmektedir. P-1 vizesi için bireysel veya grup üyesi olarak başvurmak mümkündür. Ayrıca atlet veya grubun üyesini desteklemek için yanında bulunması gereken kişiler varsa bunların da Amerika P-1 vizesine başvurması mümkündür.

  • Amerika P-1A Vizesi: Uluslararası düzeyde kabul edilen performansa sahip bireysel yada bir grup üyesi olarak ABD’de atletizm müsabakasına katılacak olan yarışmacıların ve yanında bulunacak kişilerin alması gereken vizedir. Amerika P-1A vizesine sahip bireysel atletler 5 yıl boyunca Amerika’da kalabilirler. Bu süre en fazla 5 yıl daha uzatılabilir. Bir grubun üyesi olarak kalanlar ise 1 yıl boyunca Amerika’da kalabilirler ve P-1A vizesi en fazla 1 yıl daha uzatılabilir.
  • Amerika P-1B Vizesi: Amerika’da çalışmak isteyen ve uluslararası alanda üstün bir niteliğe sahip ve bilinirliği olan eğlence faaliyeti için ABD’ye gelen ve birey veya grup üyelerine verilmektedir. Amerika P-1B Vizesi  alabilmek için grup üyelerinin en az %75 inin grupla en az 1 yıl sağlam ve sürekli bir ilişkileri olduğunu göstermeleri gerekmektedir. Bir grubun üyesi olmayan bireysel performans sergileyen sanatçılar P-1B vizesine başvuramamaktadır. Amerika P-1B vizesi, vize süresi bittikten sonra 1 yıl daha uzatılabilmektedir.

AMERİKA P-2 VİZESİ

Amerika’da çalışmak için alınabilecek vizelerden bir tanesi de P-2 vizesidir. Sanat veya eğlence sektöründe çalışan kişiler Amerika’daki bir kuruluş ile yabancı ülkedeki kuruluş arasındaki değişim programı kapsamında Amerika’da çalışmak ve işini icra etmek için P-2 vizesine başvurmaları gerekmektedir. Sanatçı ve ya diğer eğlence sektörü çalışanlarının yanındaki kişiler de Amerika p-2 vizesine başvurabilmektedir. İşleri devam ettiği sürece bu vize 1 yıl için geçerlidir ve gerektiğinde 1 yıl daha uzatılabilmektedir.

 

AMERİKA P-3 VİZESİ

ABD’de çalışmak için başvurulabilecek vizelerden bir diğeri de P-3 vizesidir. Amerika’da geleneksel bir etkinlikte veya müzikal, tiyatro gibi sanatsal içerikli faaliyetlerde öğretmenlik veya koçluk yapacak kişiler Amerika P-3 vizesine başvurmalıdır. Bu kişiler faaliyetlerini tamamlamak için 1 yıl boyunca Amerika’da kalabilmektedir. Bu süre gerekirse  1 yıl daha uzatılmaktadır.

 

AMERİKA P VİZESİNE SAHİP BİREYLERİN AİLELERİNİN DURUMU

Amerika’da çalışmak için p vizesine sahip olan bireylerin eşi ve 21 yaş altı evlenmemiş çocukları P-4 vizesi alabilirler. Bu vize ile ABD’de çalışmak mümkün değildir ancak aile fertleri eğitim alabilmektedir.

 

 

AMERİKA P VİZESİ BAŞVURU SÜRECİ

Amerika P Vizesine başvuru sürecinin en önemli kısmı Amerika’daki işveren tarafından doldurulacak olan I-129 forumudur. Ayrıca online olarak doldurulacak DS-160 formu ile diğer belgeler tamamlandıktan sonra ilgili konsoloslukta yapılacak görüşme ile başvuru süreci tamamlanmaktadır.

Amerika P Vizesi için gereken belgeler şunlardır:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz) 
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Şahsi Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • I-129 Dilekçesi ( (Gelecekteki işveren veya temsilci tarafından doldurulur)
  • Daha önceki vizeleri veya önceki Amerika vizelerini içeren eski pasaportlar
  • Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü 

 Amerika P Vizesi başvuru süreci ile ilgili Amerika Vatandaşlık ve Göçmen Bürosu web sitesinden detaylı bilgi almak mümkündür.

ABD vizesi, ABD’de yatırım, tüccar ve yatırımcı vizeleri, marka tescili, patent ve Amerika’da ev ve emlak satın almak gibi birçok konuda daha fazla bilgi için takipte kalın…

Bu konulardaki güncel bilgi ve haberlere ulaşmak için www.jonallaw.com adresini, sosyal medya hesaplarımızı ve Türkçe ve İngilizce blog sayfalarımızı takip edebilirsiniz.

ABD vizesinden, ABD’de yatırım ya da ev ve emlak alımına kadar her türlü sorununuzla ilgili büromuzu doğrudan ziyaret edebileceğiniz gibi e-mail veya telefon aracılığıyla da bize ulaşabilirsiniz.

Diğer makalelerimiz için ilgili yazıyı tıklayınız.

Amerika’da Ev ve Emlak Almanız İçin Bilmeniz Gerekenler

Amerika’da Marka Tescili ve Marka Tescil İşlemleri

B1 ve B2 Vizesi Nedir? Kimler Alabilir?

EB-5 Yatırımcı Vizesi ile Green Card Alın

H1B Vizesi İşlem Prosedürlerinde Hızlandırılmış Süreç Hizmeti Başlıyor!

E-1 ve E-2 Vizeleri ve Farkları Nelerdir?

F-1 Öğrenci Vizesi ve Başvuru Süreci

I-539 Formu ve İlgili Süreçler Değişiyor. ABD Vizesini Uzatmak İsteyenler & Vize Statülerini Değiştirecek Olanların Dikkatine!

E-2 Yatırımcı Vizesi: ABD’de Yatırım İçin Değerli Bir Fırsat

E-1 Tüccar Vizesi için Gereken Belgeler ve Başvuru Süreci

Göçmen Olmayan H-1B Vize Başvuru Süreci Adımları

Hükümetin Kapanması ve Göçmenlik ve Vize İşlemlerinde Yavaşlama

İngilizce makaleler için ilgili yazıyı tıklayınız.

Trademark Registration at a Glance| Things to Know| Tips for Approval

Important Changes to Form I-539 Being Effective from March 11, 2019

H-1B Visa Season Approaches; Time to Get Ready

 

 

John Onal & Associates PC Hukuk Bürosunun Faaliyet Alanları

  • Ticaret Hukuku-Business Law
  • Gayrimenkul Hukuku- Real Estate Law
  • Göçmenlik Hukuku- Immigration
  • Fikri Mülkiyet Hukuku- Intellectual Property

 

BİZE ULAŞIN Arama Chat

Size nasıl yardımcı olabiliriz?