Yardıma mı ihtiyacınız var? Bizi Arayın (201) 508-0808

Amerika P Vizesi Nedir? Amerika P Vizesini Kimler Alabilir?

Amerika P Vizesi Nedir? Amerika P Vizesini Kimler Alabilir?

14.04.2019

AMERİKA P VİZESİ NEDİR?

Amerika P vizesi, müzik, tiyatro gibi sanat faaliyetleri veya atletik müsabakalar için Amerika’ya gelen bireylerin başvurmak zorunda olduğu göçmen olmayan vize türüdür. Düzenlenecek faaliyetin ticari olup olmaması önemli değildir.

Amerika’da çalışmak, iş kurmak veya yatırım yapmak isteyen şahısların ilk olarak çözmesi gereken sorun vize problemidir. Daha önceki bloglarımızda bahsettiğimiz gibi E-1, E-2 ve EB-5 gibi vizelerle Amerika’da iş kurmak veya çalışmak mümkündür. Bu vizelerin yanında Amerika’da sanatsal faaliyetlere veya atletik müsabakalara katılmak için alınması gereken vize türü de Amerika P Vizesidir

Amerika P vizesi 3 farklı kategoride verilmektedir.

AMERİKA P-1 VİZESİ

Amerika P-1 vizesi alabilmek için uluslararası düzeyde kabul görmüş bir performans düzeyi gerekmektedir. P-1 vizesi için bireysel veya grup üyesi olarak başvurmak mümkündür. Ayrıca atlet veya grubun üyesini desteklemek için yanında bulunması gereken kişiler varsa bunların da Amerika P-1 vizesine başvurması mümkündür.

  • Amerika P-1A Vizesi: Uluslararası düzeyde kabul edilen performansa sahip bireysel yada bir grup üyesi olarak ABD’de atletizm müsabakasına katılacak olan yarışmacıların ve yanında bulunacak kişilerin alması gereken vizedir. Amerika P-1A vizesine sahip bireysel atletler 5 yıl boyunca Amerika’da kalabilirler. Bu süre en fazla 5 yıl daha uzatılabilir. Bir grubun üyesi olarak kalanlar ise 1 yıl boyunca Amerika’da kalabilirler ve P-1A vizesi en fazla 1 yıl daha uzatılabilir.
  • Amerika P-1B Vizesi: Amerika’da çalışmak isteyen ve uluslararası alanda üstün bir niteliğe sahip ve bilinirliği olan eğlence faaliyeti için ABD’ye gelen ve birey veya grup üyelerine verilmektedir. Amerika P-1B Vizesi  alabilmek için grup üyelerinin en az %75 inin grupla en az 1 yıl sağlam ve sürekli bir ilişkileri olduğunu göstermeleri gerekmektedir. Bir grubun üyesi olmayan bireysel performans sergileyen sanatçılar P-1B vizesine başvuramamaktadır. Amerika P-1B vizesi, vize süresi bittikten sonra 1 yıl daha uzatılabilmektedir.

AMERİKA P-2 VİZESİ

Amerika’da çalışmak için alınabilecek vizelerden bir tanesi de P-2 vizesidir. Sanat veya eğlence sektöründe çalışan kişiler Amerika’daki bir kuruluş ile yabancı ülkedeki kuruluş arasındaki değişim programı kapsamında Amerika’da çalışmak ve işini icra etmek için P-2 vizesine başvurmaları gerekmektedir. Sanatçı ve ya diğer eğlence sektörü çalışanlarının yanındaki kişiler de Amerika p-2 vizesine başvurabilmektedir. İşleri devam ettiği sürece bu vize 1 yıl için geçerlidir ve gerektiğinde 1 yıl daha uzatılabilmektedir.

AMERİKA P-3 VİZESİ

ABD’de çalışmak için başvurulabilecek vizelerden bir diğeri de P-3 vizesidir. Amerika’da geleneksel bir etkinlikte veya müzikal, tiyatro gibi sanatsal içerikli faaliyetlerde öğretmenlik veya koçluk yapacak kişiler Amerika P-3 vizesine başvurmalıdır. Bu kişiler faaliyetlerini tamamlamak için 1 yıl boyunca Amerika’da kalabilmektedir. Bu süre gerekirse  1 yıl daha uzatılmaktadır.

AMERİKA P VİZESİNE SAHİP BİREYLERİN AİLELERİNİN DURUMU

Amerika’da çalışmak için p vizesine sahip olan bireylerin eşi ve 21 yaş altı evlenmemiş çocukları P-4 vizesi alabilirler. Bu vize ile ABD’de çalışmak mümkün değildir ancak aile fertleri eğitim alabilmektedir.

 

 

AMERİKA P VİZESİ BAŞVURU SÜRECİ

Amerika P Vizesine başvuru sürecinin en önemli kısmı Amerika’daki işveren tarafından doldurulacak olan I-129 forumudur. Ayrıca online olarak doldurulacak DS-160 formu ile diğer belgeler tamamlandıktan sonra ilgili konsoloslukta yapılacak görüşme ile başvuru süreci tamamlanmaktadır.

Amerika P Vizesi için gereken belgeler şunlardır:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz) 
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Şahsi Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • I-129 Dilekçesi ( (Gelecekteki işveren veya temsilci tarafından doldurulur)
  • Daha önceki vizeleri veya önceki Amerika vizelerini içeren eski pasaportlar
  • Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü 

 Amerika P Vizesi başvuru süreci ile ilgili Amerika Vatandaşlık ve Göçmen Bürosu web sitesinden detaylı bilgi almak mümkündür.

 

Amerika vizesi, Amerika'da yatırım ve göçmenlikle ile ilgili daha fazla bilgi için takipte kalın…

Vize ve göçmenlikle ilgili güncel bilgi ve haberlere ulaşmak için sitemizisosyal medya hesabımızı , Youtube kanalımızı ve bloğumuzu takip edebilirsiniz.

Ayrıca vize ve göçmenlik sorunlarınızla ilgili büromuzu doğrudan ziyaret edebileceğiniz gibi e-mail veya telefon aracılığıyla da bize ulaşabilirsiniz.

Türkçe makalelerimiz için tıklayınız.

İngilizce makaleler için tıklayınız.

John Onal & Associates PC Hukuk Bürosunun Faaliyet Alanları

  • Ticaret Hukuku
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Göçmenlik Hukuku
  • Fikri Mülkiyet Hukuku

 

 

Bu Haberleri de Okudular

Marka, Patent, Telif Hakkı, Amerika Pazarında Rakamlar

Marka, Patent, Telif Hakkı, Amerika Pazarında Rakamlar

Ürününüz veya hizmetiniz ne kadar kaliteli olursa olsun; marka, patent, telif hakkı Amerika pazarında olmazsa olmazınızdır. 330 milyonluk ve alım gücü yüksek olan bir pazarda kalıcı olmak istiyorsanız patent, marka ve telif haklarınıza yatırım yapmak zorundasınız. Fason üretim ya da no name üretimle nereye kadar gidilebileceğini son 30 yılda acı tecrübelerle öğrenmiş olduk. Dünya pazarlarına girmede ABD pazarının referans yönünü de göz önüne almak durumundayız. Mesela gıda ürünleri pazarlayan bir şirket iseniz Amerika'da FDA’dan (Federal İlaç ve Gıda Teşkilatı) alacağınız bir onay belgesi sizi çok şey kazandıracaktır. Bu onay ile Dünyanın pek çok ülkesine hem kolay ihraç yapabilirsiniz hem de yeni alacağınız onaylarda daha az zorlukla karşılaşırsınız. Türkiye'deki girişimcilerin Amerika pazarında patent, marka ve telif hakları konusunda danışmanlık hizmeti almak size hem zaman hem de maddi getiri sağlayacaktır...

DETAYLI BİLGİ
Amerika Patent ve Marka Tescili

Amerika Patent ve Marka Tescili

Amerika Patent ve Marka Tescili emek ve masraflarınızın korunması açısından önem taşımaktadır. Yıllarca çalışılarak oluşan değerlerinizi kaybedebilirsiniz. Fikri mülkiyet haklarınızı marka, patent ya da telif hakkı kaydı yaptırarak koruma altına almazsanız ABD gibi pazarlara girmeniz kısıtlanabilir. Uzun yıllar nesiller boyu oluşan birikiminizi kapısı ya da kilidi olmayan bir eve koyar mısınız? Bütün birikimlerinizin olduğu çok görkemli eviniz hem de içi değerli mücevherlerle süslü ama koruması güvenliği yok. Sizi adınıza tapusu bulunmuyor. Altın yumurtlayan tavuğunuzun sizi adınıza resmi kaydı olmaması nasıl makul karşılanabilir. Pek çok kişi ya da şirket patent, ticari marka veya telif hakları konusunda gerekli hassasiyeti göstermeyerek emeklerini ve servetlerini zarara uğratabilirler. Bu konuda daha bilinçli davranarak, uzman desteği alarak haklarınızın korunmasında ihmalci olmayınız. Uluslararası hukuk boyutları da bulunan bizim uzmanlık alanımız olan bu konuda haklarınızı birlikte koruyalım. ..

DETAYLI BİLGİ
Araba Kazalarında Kişisel Yaralanma Davası

Araba Kazalarında Kişisel Yaralanma Davası

Kazaya sebep olmamakla birlikte kazadan maddi veya manevi olarak zarar gördüyseniz, yaralanmalarınız için kişisel yaralanma davası ile tazminat almayı hak ediyorsunuz ve kazadan sonuçta sorumlu olan kişi veya insanlar bunu tazmin edecek kişi (ler) olmalıdır. Siz veya sevdiğiniz bir kişi New Jersey'de bir araba kazasında yaralandıysa ve kişisel yaralanma davası açmakla ilgileniyorsanız, bir avukata danışmak ilk adımdır. ..

DETAYLI BİLGİ
F1 ve M1 Vizeleri Arasındaki Farklar ve Vize Türü Avantajları

F1 ve M1 Vizeleri Arasındaki Farklar ve Vize Türü Avantajları

F1 ve M1 vizeleri Öğrenciler, akademik çalışma yapanlar yada kısa eğitim programları için gidenlerin sıklıkla terih ettiği programlardır. Ancak bunlar arasınsa bazı önemli nüaslar vardır. Gerek Amerika’da kalacağınız süreyi sıkıntıya sokmamak gerek ise yeniden dönmede bazı zaman sınırlamaları ile karşılaşmamak için bu konuda profesyonel destek almak en doğru yoldur...

DETAYLI BİLGİ
Kişisel Yaralanma Durumunda Haklarınız New Jersey Örneği

Kişisel Yaralanma Durumunda Haklarınız New Jersey Örneği

New jersey’de bir kaza sonucu yaralanmanız sonrasında hukuki haklarınızın takibi ve kayıplarınızın tazmini önemelidir. Kişisel yaralanma sonrası haklarınızı karmaşık hukuki süreçlerle sigorta şirketlerine karşı kendiniz takipte zorlanabilirsiniz. Bu süreçte uzman hukukçulardan destek almanız haklarınızın muhafazası açısından lehine olacaktır. ..

DETAYLI BİLGİ
DS-260 Formu Hazırlığı ve Konsolosluk Mülakatı

DS-260 Formu Hazırlığı ve Konsolosluk Mülakatı

DV çekilişini kazanan yaklaşık 85.000 kişi arasında olmanız Green Card sahibi olmayı garantilediğiniz anlamına gelmiyor. Bir an önce DS-260 formunu doldurup göndermeniz Green Card alma ihtimalinizi yüksek tutmak için önemlidir. Her yıl Green Card verilen kişi sayısının 55.000 olduğunu, mülakat için randevu tarihi verilmiş olsa da o tarihten evvel 55.000 kişilik kotanın dolması halinde konsolosluk mülakatı yapılmayacağını da hatırlatmak isteriz...

DETAYLI BİLGİ
Avukat Sercan Önal ile Söyleşi

Avukat Sercan Önal ile Söyleşi

Bu yazımızda takipçilerimizle John Onal & Associates PC Hukuk Bürosunun kurucu ortağı Avukat Sercan Önal ile gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi paylaşıyoruz...

DETAYLI BİLGİ
Green Card Başvuru Süreci Başlıyor!

Green Card Başvuru Süreci Başlıyor!

2021 yılı için Green Card Başvuru Süreci yakında başlayacak. Daha önce başvuranların yanı sıra ilk kez bu sene başvuracakların da bu seneki Green Card basvuru süreci heyecanla beklediklerini biliyoruz. Biz de Green Card başvuru süreci başlamadan önce Green Card’ın ne olduğu ve bu sürecin nasıl tamamlanması gerektiği hakkında bir şeyler yazalım istedik. Böylece size Amerika’nın kapılarını sonuna kadar açacak ve hayallerinizi gerçekleştirmenizi sağlayacak bu süreci önceden öğrenme şansınız olacak...

DETAYLI BİLGİ
Green Card için En Hızlı Yol

Green Card için En Hızlı Yol

Green Card, ABD vatandaşı olmayan kişilerin ABD’de yasal ve daimî ikamet olarak süresiz kalmasına olanak veren ve ABD Göçmenlik Bürosu tarafından takip edilen bir uygulamadır. ABD’de kalıcı olarak yaşamanızı, çalışmanızı ya da eğitim almanızı sağlayan Green Card ile belirli aralıklarla ülke dışına seyahat etme imkanına sahip olduğunuz gibi zamanla belli koşulların yerine getirilmesi durumunda ABD vatandaşlığı da kazanabilirsiniz. ABD Green Card sahibi olabilmek için farklı zaman periyotları ve gereksinimlere sahip olan aşağıda detaylarını bulabileceğiniz çeşitli yollar bulunmaktadır. ..

DETAYLI BİLGİ
BİZE ULAŞIN Arama

Size nasıl yardımcı olabiliriz?